2015. sze 29.

Egészség kontra - Antioxidáns 2.0

írta: new-vital
Egészség kontra - Antioxidáns 2.0

5 tévhit az antioxidánsokról.. Ráadásként egy nagyszerű Antioxidáns bomba recept!

Te, hogy gondolod? A szabad gyökök minden formában káros és azt el kell pusztítani? Azt hisszük, hogy az antioxidánsok erre kiválóan alkalmasak, így bármennyi káros anyagot bevihetünk a szervezetünkbe, az antioxidánsok majd eltávolítják azokat és megvédenek minket a betegségektől.

Szerinted mi is pontosan az igazság?

Segítségként álljon itt most 5 állítás, melyet tévesen gondoltunk eddig az antioxidánsokról.

 

 

Tévhit No.1. - A szabadgyököket el kell pusztítani!

Csak lassan a testtel! Mindenki azt gondolja, hogy a szabad gyökök minden esetben káros anyagok, pedig ez nem igaz. A szabadgyökök egy alapvető anyagcsere folyamat melléktermékei és rendkívül fontosak az élethez. Például a védekező sejtjeink a behatoló baktériumokat ilyen szabadgyökökkel támadják meg, hogy elpusztítsák őket. Persze azért túl sok szabadgyök sok kárt tud okozni.

A környezetszennyezés, a túl sok napfény és a dohányfüst felhalmozhatja a szabadgyököket a szervezetünkbe, így sebezhetővé válhatunk a sejtkárosodással és a betegségekkel szemben.

 antioxi.jpg

Tévhit No.2. - Minden antioxidáns egyenlő

Ez sem igaz. Minden olyan anyagot antioxidánsnak hívunk, mely képes elpusztítani a szabadgyököket, azonban ezek az anyagok nagyon is különbözőek. Például C-vitamin szedésével nem pótolhatom az E-vitamin hiányom. Úgy kell elképzelni őket, mint egy hatalmas hadsereget, melyben minden részvevőnek más és más a feladata.

 

Tévhit No.3. - Az összes antioxidáns gyümölcsökből és zöldségekből származik

Téves! A növények ugyan telis-teli vannak antioxidánssal, mivel az UV-sugárzás ellen ez nyújt nekik védelmet, de a húsok, a tejtermékek és a tojás is tartalmaz némi antioxidámnst, ha az élő állatot növénnyel etették. 

 

Tévhit No.4. - Az antioxidánsokkal feldúsított élelmiszerek egészségesebbek.

Nem igaz. ma már a 7UP meggyes verzióját is meg lehet vásárolni antioxidánssal feldúsítva, azonban ezzel igazából nem érünk el semmit. Az ilyen termékekbe csak egyféle antioxidánst tesznek, így nincs meg a tökéletes működéshez szükséges változatosság.

 

Tévhit No.5. - Az edzés és az étrend kiegészítők szuperegészségessé tesznek minket

Korántsem. Az edzés rengeteg oxidációs folyamatot indít be, így sok szabad gyököt képez. Viszont ha megfelelő mennyiségű antioxidánst fogyasztunk, akkor nem lesz baj.

/forrás: internet/

Szóval Drága barátaim. 

Jó minőségű antioxidánst a szervezetnek..

Mit javasolunk? 

Hogyan szerezzem be? 

Ingyenes diszkontkártya előnyei..

Kérdezz bátra még most! 06-30-206-8365

Ráadásként egy nagyszerű Antioxidáns bomba recept!

 

 

Szólj hozzá

természet antioxidáns megelőzés pozitiv gondolkodás Forever argi+ forever kids őszi meghűlés Forever Pomesteen Power