2015. jan 17.

Gyömbérrel a betegségek ellen!

írta: new-vital
Gyömbérrel a betegségek ellen!

Gyömbérrel a betegségek ellen!

Ázsiában évezredek óta használják a gyömbért gyógyításra, tüneti kezelésre. Számos felhasználási módja van, ezek közül a legelterjedtebbek a teaként, pakolásként vagy ha egyszerűen fűszerként, ízesítésnek használjuk. Igazi csodaszerként tartják számon, annyi jó tulajdonsága van és hatása a szervezetre.

Hiszen a gyömbérben van:

-    12 féle antioxidáns
-    11 fekélyellenes és 10 féle vírusellenes vegyület
-    23 féle gombaölő anyag
-    8 féle májvédő vegyület


Továbbá csökkenti a koleszterinszintet, a magas vérnyomást, rendkívül jó hatással van a szívre, fájdalomcsillapító és gyulladáscsökkentő hatású, sőt egyik legnemesebb összetevője a zingibain nevű anyag, mely a természet egyik leghatásosabb fehérjebontó enzimje. 1 gramm zingibain 10 kg hús megpuhítására is képes. A fehérjebontó enzimeknek pedig nagyon fontos szerepük van az autoimmun betegségek szabályozásában.


Feldobhatjuk vele a levesek, sütemények esetleg húsok ízét, de a gyömbér ettől sokkal többre képes. Az elsőrendű összetevői, mint például a gingerol, a vas és a gyantasavak igazi kincsek ebben a természetes gyógyhatású növényben.

phpthumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Gyömbér fejfájásra, migrénre!


Igen, a gyömbér szinte teljesen ugyanolyan hatásos, mint egy fájdalomcsillapító tabletta. Tanulmányok bizonyítják, hogy a gyömbérnek fájdalomcsillapító hatása van. A gyömbérben található összetevők gátolják a fájdalmat okozó enzimeket, mint például az acetilszalicilsav. Annak, aki nem szedhet gyógyszert vagy csak egyszerűen nem akar, a következő teát javasoljuk elkészíteni.


Egy hüvelykujjnyi gyömbért hámozzunk meg és aprítsunk fel vékony szeletekre, öntsünk rá forralt vizet, majd 15-20 percig hagyjuk állni. Ezután szűrjük le, majd kis kortyokban igyuk meg.

Hörghurutra, köhögésre a legjobb a gyömbérborogatás!



Ha gyömbérborogatást készítünk, akkor nagyon vigyázni kell, hogy a megfelelő nagyságú lángon főzzünk. Kb 5-10 dkg gyömbért vágjunk fel apró darabokra és tegyük fel főni egy lábas vízben (olyan 1-2 literben). A víznek nem szabad forrnia, csak gyöngyöznie, különben kifőznénk a gyömbér jótékony hatását. 15 percig főzzük így a gyömbért, majd vegyük le a tűzről. Egy törülköző középső részét mártsuk bele a gyömbéres vízbe és olyan forrón helyezzük mellkasunkra, amilyen forrón csak el tudjuk viselni. Ezt ismételjük meg többször, míg ki nem hűl vizünk.
Vigyázzunk, mert a gyömbér vérbőséget okoz, ezért ne használjuk borogatásként szívünk, torkunk tájékán.


A természetgyógyászok vesére ajánlják ezt a borogatást, hiszen a vesében raktározódnak el rossz élményeink. A veseborogatás után még az is elképzelhető, hogy aznap álmaink kesze-kuszák lesznek, ezáltal felszabadulnak és feldolgozásra kerülnek a régi rossz emlékeink.

Hatásos az ízületi fájdalmakra, gyulladásra is!



A gyömbér gátolja a gyulladást és segíti a vérkeringést. Így nyújt gyógyírt a reumás és az ízületi bántalmakra, gyulladásokra. Készítsünk belőle nyugtató fürdőt! Egy gumónyi gyömbért megpucolunk és apró darabokra vágjuk össze. 1-1,5 liter felforralt vizet hagyunk hűlni körülbelül 1-2 percig, majd leöntjük vele az összevágott gyömbérünket. Hagyjuk 10 percig, hogy a gyömbér a forró vízben kiadja hatását, majd öntsük hozzá fürdővizünkhöz. Üljünk bele és élvezzük hatását. Nem csak, hogy gyógyító hatása van, de még a relaxálást is elősegíti.


Gyömbért a férfiaknak!

A gyömbérnek kimondottan jó hatása van férfiaknál a szexuális életre. A hálószobai testgyakorlatok egy kellemes formája a fizikai és szellemi erőnlétünk megőrzéséhez. Egyes élelmiszerek stimuláló hatásúak lehetnek, mint például a gyömbér. Ha nem is vagyunk betegek, de szeretnénk férjünk szexuális vágyát kissé serkenteni, akkor használjuk a gyömbért nap, mint nap fűszerként vagy ízesítésként a teába.

Info: nepbtegsegek.hu

Szólj hozzá

természet recept vitamin antioxidáns megelőzés gyógyír