2016. nov 06.

Egy legenda: A tibeti szerzeteseknél a fiatalság forrása.

írta: new-vital
Egy legenda: A tibeti szerzeteseknél a fiatalság forrása.

Fiatalodj! Végezd el te is ezeket a gyakorlatokat! – segéd video

Olvastam és megtetszett... miközben gondolkodtam rajta megosztom, hogy Te is megtanulhasd. Létezik vagy sem, de izgalmas felvetés a legenda, miszerint a zárt tibeti kolostorokban őrzik a “fiatalság forrását”.  Ez onnan eredhet, hogy a egyes szerzeteseknek sikerül megtartaniuk testi, szellemi és lelki frissességüket is, egészen haláluk napjáig. Te is szeretnéd? Ki nem? Viszont munka nélkül ez sem fog menni.. szóval, ha egy varázsszerre számítottál, akkor el kell keserítselek, itt dolgozni kell. 

Sokak szerint ugyanis a 5 tibeti jógagyakorlatban rejlik a fiatalság forrása, így ha kipróbáljuk, akkor jelentős életminőség javulást tapasztalhatunk. Ezeket a gyakorlatokat rítusoknak nevezik. A lenti videóban bemutatják majd, hogy miként kell elvégezni a gyakorlatokat, nagyon részletesen elmagyarázva. 

Az első rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk a visszér, a fejfájás és a csontritkulás kialakulását, súlyosbodását.

Ez a gyakorlat erősíti a csakrán átfolyó energiaáramlást, főként a fej környékén lévő csakrákra van nagy hatással. Serkenti a vérkeringést, erősebbé, ellenállóbbá teszi a kar ízületeit, csontjait, hogy az esetlegesen itt kialakuló csontritkulástól védve legyünk. Emellett jótékonyan hat a sejtregenerálódásra, az agyfunkciókra, aminek következtében gyorsabban, logikusabban tudunk majd gondolkodni, és a fejfájás is megszűnik.

A második rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk az emésztési problémák, bélpanaszok, hátfájás, ízület gyulladások, láb és nyaki merevség kialakulását. A szabálytalan menstruációs és klimaxos panaszok enyhítésére is jó.

Ez a gyakorlatsor jót tesz a pajzsmirigyeknek, a veséknek, mellékveséknek, a nemi szerveknek, (a prosztatának, a méhnek is) valamint az emésztőrendszernek is. Emellett pozitívan hat a szívizomzatra, a légzőszervekre, a végtagokra, valamint csökken a hát- és derékfájás, illetve gyulladások kialakulásának esélye.

A harmadik rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk, ahogyan a második rítus esetében is, a klimax tüneteit, a rendszertelent menstruációs panaszokat, az emésztési gondokat, az arcüreg gyulladást. Ezen rítus is nagyszerűen hat a vesékre, mellékvesékre, pajzsmirigyműködésre, az emésztési rendszerre. A változó korba lépő nőknek is nagy segítséget jelenthet. Erősíti a medence, has izmait, a rekeszizmot, enyhíti a nyak hátsó részében lévő izomfeszültséget. Emellett általános közérzetjavító.

Negyedik rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk ugyancsak a kellemetlen ízületi és arcüreg gyulladásokat, klimaxos, rendszertelen menstruációs panaszokat.

Majdnem ugyanazon panaszokra jó, mint a második és harmadik rítus, csak ez a módszer még a vér- és nyirokkeringést is serkenti. Ha begyullad az arcüregünk, akkor a módszer segít a gyógyulásban.

Az ötödik rítus

Ezzel a módszerrel megakadályozhatjuk a csontritkulást, az ízületi gyulladást, a menstruációs panaszokat, a végtagok gyakori merevségét. Ami ennél a rítusnál fontos, hogy erősíti az immunrendszert, így ritkábban betegszünk meg, serkenti az energiaáramlást a csakrákban, és mérsékli a derékban, hátban kialakuló gyulladások erősségét.

Mit kell tenni, mit javasolnak?

Az öt rítust egy héten keresztül naponta három alkalommal végezzük el, ezt követően kilenc héten keresztül hetente kettővel kell növelni a gyakorlatok ismétlését. Ajánlott reggel ezzel indítani a napot, és figyelni az egyenletes légzésre. Csak előnyödre válhat. Sok sikert a gyakorláshoz! 

forrás: net, youtube, http://filantropikum.com/

Szólj hozzá

prevenció pozitiv gondolkodás Forever gyógyító kód montvai zsolt egeszsegcsarnok a gyógyító kör