2015. sze 27.

Egészség kontra - Antioxidáns

írta: new-vital
Egészség kontra - Antioxidáns

Az antioxidánsok

Azt már tudjuk, hogy az antioxidánsok, amelyek főként a gyümölcsökben és zöldségekben találhatóak, csökkentik a szívbetegségek, a rák, a hályog és az izületi gyulladás kockázatát. A legújabb kutatások szerint azonban az antioxidánsok, mint az E és C-vitamin, valamint a szelén nem csak egyszerűen megakadályozzák az időskori betegségeket. Jeffrey Blumberg bostoni táplálkozáskutató úgy véli, hogy magát az öregedést is lassíthatják ezek a vegyületek. Két nemrég elvégzett vizsgálat, amelyek közül az egyiket embereken a másikat pedig állatokon hajtották végre, azt mutatta, hogy az antioxdánsok fogyasztása meggátolhatja az időskori agyér-elmeszesedését és lelassíthatja az emlékezőképesség gyengülését.
A tudósok hisznek abban is, hogy az antioxidánsok csökkenthetik a méhnyakrák kialakulásának kockázatát és lassíthatják az Alzheimerkór kifejlődését.

Mennyi kell belőle?
Napi 8-10 adag gyümölcs?? és zöldség, minimum négy adag teljes őrlésű gabona (a szelén miatt) és egy adag dió.

pomesteen.jpg

Mégis nehezen jutnak megegyezésre a táplálkozás szakértők, amikor azt vitatják, vajon mely gyümölcsök minősülnek igazán hatékony antioxidánsnak, melyek tartalmazzák a legtöbb Xanthone-t, illetve az ORAC- listán melyek hol helyezkednek el. A Forever Pomesteen Power azért a leghatékonyabb elegy, mert olyan gyümölcsök levét és kivonatát tartalmazza, mint a gránátalma, körte, mangosztán, málna, szeder, áfonya és szőlőmag. Az ORAC-érték (Oxigen Radical Absorbance Capacity) jelzi, hogy adott antioxidáns milyen mértékben képes meggátolni a szabad gyökök károsító hatását. Fontos hangsúlyozni, hogy a Forever Pomesteen Powerben található gyümölcsök mind az ORAC-lista élén szerepelnek, kimagasló értékkel a gránátalma és a mangosztán.

A gránátalma levének magasabb a polyphenol antioxidáns tartalma, mint a vörösbornak, zöld teának, áfonyának vagy narancs dzsúznak. Ezen túl kiváló A-, C-, E-vitamin, valamint vas forrás.

A mangosztán Ázsiában igen népszerű gyümölcs, Xanthone-okban gazdag. A Xanthone-ok olyan természetes tápanyagok, amelyek kiemelkedően hatékony antioxidáns gyümölcsökben találhatók meg.

Ivólé

Összetevők: gránátalma gyümölcslé, körtelé, mangosztán gyümölcslé, málnalé, földiszeder lé, feketeáfonya lé, szőlőmag kivonat, kálium szorbát, nátrium benzoát.

Adagolása: napi 30 ml étkezés előtt

Hogyan jussak hozzá? 

Hogyan szerezzem be olcsóban? 

Kívánságra küldök ingyenes diszkont kártyát! 

 

Szólj hozzá

gyógyítás antioxidáns megelőzés gyógyító kód Forever Pomesteen Power