2015. már 02.

10 jel, hogy érdemes

írta: new-vital
10 jel, hogy érdemes

még ma?

10 jel, hogy érdemes elkezdeni méregteleníteni

Michelle Toole  tanácsai, aki a Healthy Holistic Living-nek alapítója, föszerkesztője

Egészséges holisztikus élet:
Honnan tudod, hogy mikor kell méregteleníteni a szervezetet? Hogyan fogjak hozzá? Mik az előnyei egy méregtelenítő kúrának? Általában ezek a kérdések, amiket a holisztikus egészségmegőrzés iránt érdeklődők tesznek fel rendszeresen. Mindenek előtt, hadd áruljam el, hogy én magam nagy rajongója vagyok a méregtelenítő kúráknak, azonban nem feltétlenül ajánlom mindegyiket. Igazából, némelyik – inteneten fellelhető – kúrát olyan messze el kellene kerülni, amilyen messze csak lehet.

phpthumb_generated_thumbnailjpg.jpg

Miért is kell méregteleníteni egyáltalán?

Az emberi test egy fantasztikus dolog és ideális körülmények között képes arra, hogy önmagát méregtelenítse és gyógyítsa akár évtizedeken keresztül. Sajnálatos módon korántsem ideális világban élünk.

Minden egyes nap számtalan káros kemikáliának és mérgeknek vagyunk kitéve. Még potenciálisan halálos nehézfémek és rádióaktív anyagok is megtalálják az útjukat a táplálék láncunkhoz. Nem is beszélve azokról a műtrágyával, növényvédő és rovarirtó szerekkel kezelt zöldségekről, gyümölcsökről, amiket aztán megvásárolunk a szupermarketekben.

Mivel ilyen környezetben élünk, a szervezetünk bizonyosan túltöltődik veszélyes mérgekkel, amivel az immunrendszerünk végül már nem tud megkűzdeni.

A méh kolóniák számának gyors csökkenését vizsgálva tudósok 29 különböző kémiai szennyező anyag nyomait mutatták ki azokban a terményekben és/vagy a termőföldben, ahol a méhek éltek.

A tengeri ételek mindig is az egészség forrásaként voltak számon tartva, azonban manapság az egészség szakértők nem ajánlják, hogy túl sokat fogyasszunk az óceánok folyamatosan emelkedő nehézfém szennyeződésére hivatkozva. A tenyésztett halak másfelől gyakran kétes minőségű, illetve rengeteg adalékkal feldúsított tápon nőnek fel.

A tenyésztett állatállomány hasonló veszélyeket mutat az emberi egészségre nézve. A legtöbb modern állattartó farm növekedési hormonokkal dúsított táppal eteti az állatokat. Az antibiotikumok elterjedt használata pedig mindenki számára közismert manapság.

Ugye van értelme egy kicsit besegíteni a szervezetünknek időnként? Úgy, mint segítő kezet nyújtani a szervezetnek?
A nagy kérdés pedig: honnan tudod, hogy mikor kell méregtelenítésbe fogni?

10 jel, hogy ideje méregteleníteni

A lerakódott méreg-anyagok végtelen számú egészségügyi problémát tudnak okozni, mint például olyan, akár halálos betegséget is, mint a rák. Azonban mielőtt a szervezetben levő méreganyagok szintje elérné azt a szintet, hogy ilyen komolyra forduljanak a dolgok, a szervezet egészen bizonyosan megpróbál jeleket küldeni, hogy valami nem jól működik. Más szóval kellemetlen tüneteket fogunk észlelni. Ha pedig úgy döntünk, hogy figyelmen kívül hagyjuk ezeket a tüneteket, akkor csak magunkat okolhatjuk a következményekért. Az alábbi 10 árulkodó jel mutathatja, hogy a szervezetünknek sürgősen karbantartásra van szüksége.

 

Állandó és/vagy visszatérő fáradtság, gyakran alacsony energiájú időszakokkal párosítva
Szokatlan székrekedés vagy a bélmozgás lelassulása
Állandó telítettség érzés vagy fokozott gázképződés/puffadás
Tartósan laza széklet és/vagy véres széklet
Izületi fájdalom
Hangulat ingadozás
Szokásosnál kevesebb nemi vágy
Állandó fejfájás
Gyakori megfázás/influenza
Álmatlanság

Azt fontos megjegyezni, hogy a fent említett tünetek mindegyikét okozhatja számos más betegség is, azonban, ha általánosan jól érzed magad csak néhány fenti tünet jelentkezik, akkor javaslom a méregtelenítést. Ha a méregtelenítés mégsem javítana a tüneteken, akkor érdemes egyéb kiváltó okok után kutatni.

folytatjuk a tippekkel... 

 

Szólj hozzá

antioxidáns